Отново с мащабна организация и над 10 000 посетители се проведе Националния BMW събор за  2024 година на Летище "Стара Загора“, предаде репортер на "Фокус"

"От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров приветствам всички с добре дошли! Благодаря за прекрасната организация на BMW Club Bulgaria, защото да се организира подобно събитие е не само трудно, но и непосилно за много хора. Днешният ден е плод на много добре координирана работа месеци преди това, дори година, и на хора, които много добре знаят какво правят. Благодаря и на всички институции, които подадоха ръка това събитие да се случи безпрепятствено и безаварийно. Накрая, най-вече благодаря на вас, посетителите, защо няма смисъл от цялата организация ако не сте всички вие“, приветства по време на откриването секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. Той допълни, че това е най-голямото и посещавано събитие в Стара Загора и покани гостите да разгледат и посетят и другите старозагорски мероприятия през този уикенд. "Надявам се да намираме повече смисъл и черти, които да ни обединяват така, забавлявайте се и не пропускайте и останалите събития и места за разходка в града“.

Малко преди дрифт шоуто, председателят на BMW Club Bulgaria  Иво Войков се обърна към феновете на автомобилните спортове и на марката. "Има едно общество, на което трябва да изкажа благодарности и това сте всички вие, фенове, без вас това събитие и клубът няма да ни има. Отправям искрени благодарности и към Община Стара Загора, защото без тях, не само днес, а и предходните дни,  нямаше да бъдат възможни, както и на всички останали институции и на нашите партньори, разбира се“.

Специални гости на 22-рия Национален BMW събор бяха любимците на публиката Torino & Pashata, които също повдигнаха адреналина. Съборът има и своята кауза - всеки желаещ ще може да качи пулса си, като се повози на дрифт такси, управлявано от Наско Кожухаров, а събраните средства от него ще бъдат дарени на Мони от Стара Загора и неговата борба с епилепсията и ДЦП.

Гостите участваха и в традиционния Shell V-Power конкурс за красота, в който компетентно жури оцени интериора и екстериора на записаните за участие автомобили.