На 13 септември  - сряда, от 18:00 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич ще се състои литературно четене с участието на писателите Енчо Господинов, Надя Попова, Боян Ангелов, Иван Есенски, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Петър Андасаров и Иван Гранитски, предаде репортер на "Фокус". Събитието се организира от българско издателство и е част от традиционните Национални културни празници "Албена“.

По време на срещата в Добрич свои книги ще представят Енчо Господинов ("Сянката на петнистия кон“), Надя Попова ("Послепис за зрящи“, "Нетленна светлина“), Боян Ангелов ("П(р)освещения“, "Марко Балабанов“), Иван 

Есенски ("Песен за бедния“), Стоян Райчевски ("Ген. Стефан Тошев“, "Генерал Георги Вазов“), Атанас Звездинов ("Говорят световете“, "Атанасни басни“), Петър Андасаров ("Прелиствам времето“, "През делници стръмни…“) и Иван Гранитски ("Краят на кръга“, "Съзерцание на безкрая“).

Освен в Добрич, културни празници ще се проведат и в градовете Разград, Шумен, Генерал Тошево, Варна и Каварна. Входът навсякъде е свободен.

Утре – 12 септември, са литературните срещи в добруджанските села Дъбовик и Красен и в град Генерал Тошево. Посветени са на 135-годишнината от рождението на Дора Габе. В сряда от 15:00 ч. е литературната среща в ХГ "Хр. Градечлиев“ в Каварна.

Жулиета НИКОЛОВА