По програма "Еразъм +“, Акредитация в професионалното образование и обучение, учители от Националната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч, посетиха факултета по биология на храненето /нутрициология/ в Сан Бенедето дел Тронто, Италия, който е част от университета в Камерино, съобщи Община Ловеч.

Там са посрещнати от Роберто Кануло, директор на висшето учебно заведение, който ги запознал с програмата и образователната среда, разказа директорът на ловешката гимназия Габриела Георгиева.

В конферентна връзка с университета в Камерино говорили за направленията "Ветеринарна медицина“ /магистърска степен/, "Техник за хуманно състояние на животните“ с тригодишен срок на обучение, както и за други бионауки с бакалавърски програми.

Договорено е бъдещо сътрудничество, тъй като по думите на Габриела Георгиева една от основните цели по проекта е създаване на мрежа от училища и университети в Европа, с които да се обменят идеи и добри практики.

На срещата е присъствал журналист от италианската телевизия VERATV, който интервюирал ръководителите на двете учебни заведения. Георгиева е разказала за иновациите в Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч, за проекта “Изграждане на център за високи постижения в ПОО" по Националния план за възстановяване и развитие и за възможностите, които предоставя програма "Еразъм +“.