Четвърта среща на училища, носещи името на Алеко Константинов се проведе в Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието е част от програмата, посветена на 160-годишнината от рождението на Щастливеца, припомнят от Дирекция "Култура“  на Общината. Домакин на проявата бе Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов“. В кръглата маса се включиха учители и ученици от СПГ "Алеко Константинов“ - Свищов, ПГИТ "Алеко Константинов“ - Велинград, ПГТ "Алеко Константинов“  - Плевен, СУ "Алеко Константинов“ - Луковит и ОУ "Алеко Константинов“ - Перник.

Проявата бе открита от директора на свищовската гимназия инж. Веска Николова. В рамките  на програмата участниците презентираха кратка информация за образователната институция, представители на която са, и предлаганите от нея профили и специалности. По време  на събитието се оповестиха резултатите от конкурса "Непознатият Алеко“ и с интерес присъстващите проследиха видеоматериал, носещ същото наименование. Изказа news pic 2
© Община Свищов
ни от участващите мнения и становища бяха обект на активна дискусия на тема "Добри практики за мотивацията на учениците и предизвикателствата на съвременната образователна система“.

Специален гост бе зам.-кметът на Общината Анелия Димитрова. Тя подари на всички участници в кръглата маса  книгите "Бай Ганьо“  и "Достойно есть“ (автор Юлия Николова)  и екземпляр от юбилейния брой на специалния вестник, издаден по повод 160 години от рождението на видния свищовлия.

Луиза ТРАНЧЕВА