Учениците в Българския младежки червен кръст са посланици на доброто. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на националната конференция на БМЧК, която се провежда в Арбанаси, предаде кореспондент на "Фокус“. В програмата на форума е включен отчет за двегодишния мандат на председателя на организацията Стела Джамбазова, както и избор на ново ръководство. Специален гост бе кмета на старопрестолната община Даниел Панов.

"Благодаря ви, скъпи млади хора, че още от ранна възраст споделяте ценности като хуманност, солидарност, подкрепа за хората в беда и нужда. Вие се учите да бъдете лидери, вие ще бъдете хората, които да задават дневния ред в обществото ни, защото правите добрини“, каза Панов в приветствието си.

Кметът на Велико Търново специално похвали учениците от старата столица, които са част от структурата на Младежкия кръст в града. Стотици са примерите за общи каузи, които Общината реализира заедно с младите хора, подчерта Панов.

Специален подарък за всички участници в конференцията на БМЧК ще бъде прожекция на аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“.