Национална научна конференция под надслов "Библиотеки – четене – комуникации“ подготвят във Велико Търново. Повод за проявата, в която се очаква да има и международно участие, е 100-годишнината на РНБ "Петко Р. Славейков“, предаде кореспондент на "Фокус“. Културната институция е и основен организатор на форума, който ще е двудневен – на 17 и 18 ноември. Съорганизатори са ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ и Университетът по библиотекознание и информационни технологии в София.

Темата на настоящото 21-во издание е "Интерпретиране на историческата тема в литературата през 21 век“. В конференцията ще се разискват въпроси, свързани с библиотечните и информационни науки, книгознанието, литературната история, печатните комуникации и медии. Участие в нея ще вземат учени, университетски преподаватели, научни работници, членове на ББИА, както и научни специалисти от чужбина по покана на организационния комитет.

Специален гост на събитието ще е писателят Владимир Зарев, който ще представи най-новия си роман "Объркани в свободата“.

Конференцията се провежда под патронажа на Министерството на културата.