В рамките на два дена, на територията на Община Казанлък, се провежда Национален Зелен Форум под надслов “Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация", предаде репортер на "Фокус". Събитието е част от поредица ежегодни национални събития, организирани от Асоциацията на българските градове и региони със съдействието на Фондация “Конрад Аденауер" и е с насоченост към представителите на местните власти.

Форумът бе открит вчера, а кметът Галина Стоянова приветства присъстващите и пожела успех и повече зелени практики в общините на територията на страната. Тя се срещна лично с Нюрберт Бекман-Диркес, директор на Фондация “Конрад Аденауер" и имаха възможността да обсъдят различните зелени практики, които се извършват на територията на Общината. 

В дискусиите през вчерашния ден участваха кмета на Габрово - Таня Христова и заместник-кметовете на Столична община - Надежда Бобчева и община Стара Загора - Радостин Танев. Бяха връчени и Годишните национални награди на АБГР - 2024, Община Казанлък бе отличена с грамота и плакет в категорията “Дигитална община".

През днешния ден всички гости и присъстващи на форума ще имат възможността да посетят културните обекти на територията на общината. Ще се насладят на историята на розовото масло в “Музей на розата", след това ще се пренесат в миналото като влязат в гробницата “Оструша", а в края на обиколката ще могат да прекрачат портала на времето в новооткрития Археокомплекс “Долината на тракийските царе".