Национален ученически конкурс за есе, посветено на Алеко Константинов, обяви Община Свищов. Повод за състезанието е 160-годишнината от рождението на Щастливеца, която предстои през 2023-а година, предаде кореспондент на "Фокус“. В надпреварата могат да се включат младежи на възраст от VII до XII клас от всички училища в страната.

Темите, по които участниците могат да пишат, са :"Европейци сме ний, ама все не сме дотам!" (из "Бай Ганьо“); "Щастието на пътешественика“; "Уроците на Щастливеца“ и "Направила ли е цивилизацията един народ по-щастлив?“ (от "Моята изповед“). Готовите произведения, във формат до три печатни страници, можете да изпращате на mfaleko@abv.bg или на пощенски адрес: гр. Свищов 5250, Исторически музей, п.к. 123, (за литературния конкурс). Крайният срок е 22 декември. Съчиненията трябва да са придружени от личните данни на участника (три имена, местоживеене, училище, клас, година на раждане; телефон за връзка, е-mail адрес).

Резултатите ще бъдат обявени в рамките на Алековите дни през 2023-а. За допълнителна информация пишете на mfaleko@abv.bg.