Национален фотоконкурс търси уловени мигове с красотата на времето. Предстои трето издание на "Щракни времето", организиран от Младежки център - Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Младите хора имат възможност да уловят в един фотографски кадър красотата на времето, както в неговото метеорологично състояние, така и в различни завладяващи сцени от заобикалящия ни свят, посочват организаторите.

Снимките се изпращат на имейл: info@ycd.bg от 6 март до 14 март 2023 г. Творбите на всички участници във фотоконкурса ще бъдат включени в специално създаден албум със заглавие "Щракни времето“3 . Ще бъде публикуван на Facebook страницата на Младежки център -  Добрич, от 15 март до 22 март. Това е периодът за гласуване онлайн, когато аудиторията може да изрази своите предпочитания чрез знака за харесване. 

Победителите във фотоконкурса ще бъдат обявени в интернет платформите, които поддържа Младежкият център, на 23 март - Световен ден на метеоролога. Право на участие имат всички младежи на възраст между 15 и 29 години от цялата страна. Участието според регламента е с до 3 броя авторски снимки, формат JPEG с максимален размер на снимката до 10 МB всяка. Подробности за фотоконкурса са публикувани на сайта на Младежкия център. 

Жулиета НИКОЛОВА