В чест на пaтpoнния пpaзниĸ нa Езиковата гимназия в Силистра – 22 март, днес беше обявявено началото на Яворовата седмица.

"От понеделник Езикова гимназия ще се превърне в своеобразна сцена на нашите таланти – ще покажем уменията си, ще реализираме идеите си, ще дадем простор на мечтите и креативността си", пишат в профила си в една от социалните мрежи от средното училище.

Във фоайето на втория етаж беше представена Поетична композиция "Аз не живея: аз горя" по стихове на П. К. Яворов.

Във вторник, 19.03.2024, в училищната библиотека предстои дискусия за революционната дейност на П. Яворов, а малко по-късно учениците от 8. клас ще се включат в Творческо ателие "Думите остават".

В понеделник и вторник ще се насладим и на изпълненията на пиано във фоайето на втория етаж по време на Музикалните междучасия.

Откритият урок на тема: "За Езикова гимназия - с любов" ще бъде реализиран в сряда – 20.03, от учениците от 12. клас.

В дните от Яворовата седмица любителите на спорта ще могат да проследят междуучилищните турнири по волейбол, както и срещите по шахмат и тенис на маса, в които ще се състезават ученици от нашата гимназия.

По време на празничните дни в коридорите на втория етаж ще бъдат преобразени в галерия, в която ще бъдат експонирани картини, нарисувани от ученици, обучаващи се тук, в Езикова гимназия.

Финалът на Яворовата седмица ще бъде поставен на 22.03.2024, когато ще се проведе Празничен спектакъл от 16. часа в Драматичен театър "Сава Доброплодни“.

"Пожелаваме на вcичĸи Явopoвци пpaзничнo нacтpoeниe и твopчecĸo вдъxнoвeниe! Нека заедно съпpeживeем Яворовата ceдмицaтa c чyвcтвo нa гopдocт, чe cме чacт oт Езикова гимназия "П. Яворов" – oбщнocт c дocтoйнa иcтopия, съхранени традиции и бъдещи високи постижения", пишат в заключение от училището.