Наближава срокът за включване в кулинарното състезание "Да се хванем за зелено“ в рамките на 244 Традиционен пролетен панаир. Записването е до 21 април, на телефони: 0601 68 693; 0601 68 604; 0879 869 330 в Община Търговище.

До момента 7 отбора са заявили участие в надпреварата, която ще се проведе на 8 май в Алеята на занаятите в парка "Борово око“, съобщиха от Общината.

Припомняме, че в кулинарното състезание могат да участват отбори от по двама или трима души. Те ще трябва да приготвят традиционни за търговищкия регион ястия от листни зеленчуци: коприва, киселец, лапад, спанак, зелен лук и други. Участниците осигуряват сами продуктите, съдове и прибори за готвене, както и газова бутилка с котлон или горелка. На място ще бъдат осигурени шатра, маси и столове.

Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури, с председател шеф Иван Звездев. Освен че ще оценява ястията, шеф Звездев ще готви паралелно с участниците. На финала всички ще могат да дегустират и неговата гозба. В състава на журито са още шеф Йонко Дяков, който е родом от Търговище и Божана Дамянова, преподавател в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии "Алеко Константинов“.

Награди ще бъдат присъдени на участниците с най-вкусните ястия, с най-интересните рецепти, както и тези, които по атрактивен начин представят своите кулинарни произведения.

Регламентът на състезанието "Да се хванем за зелено“ е публикуван в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/expo-targovishte/Novini/zeleno