До 18 август, включително, е срокът за подаване на проектни предложения към общинския фонд "Местни инициативи“ в Търговище. Подадените заявления до момента са 4. Това съобщиха от Общината.

След изтичане на срока за кандидатстване, комисия, назначена от кмета, ще извърши оценка на подадените проекти. Ще се съблюдава отговарят ли те на целите на фонда за подобряване облика на градската среда, попълнена ли е коректно документация и други. Критериите за оценка са посочени в насоките за кандидатстване и са публикувани в сайта на Общината. На втори етап обществен съвет окончателно ще определи проектите, които да бъдат финансирани.

Припомняме, че на проектно предложение ще се отпускат до 2500 лв. Общият размер на фонда за 2022 г. е 18 000 лв.

Документи за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, както и на електронна поща obshtina@targovishte.bg.

Въпроси, свързани с процедурата и реда за кандидатстване, гражданите могат да отправят към Петя Стоянова, главен експерт в Община Търговище, на тел.: 0601 6 87 33, e-mail: stoyanova.petya@targovishte.bg.

Насоките и документите за кандидатстване, както и отговори на често задавани въпроси за фонда, са публикувани в уебсайта на местната администрация: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/FondMI/