Набират потребители в Добрич по проект "Грижа в дома", предаде репортер на "Фокус". Към настоящия момент подкрепа получават 253-ма възрастни хора в невъзможност от самообслужване и лица с увреждания.

Проектът предлага на гражданите на Добрич почасови услуги в домашна среда, като поддържане на личната хигиена и тази в жилището на потребителя, доставка на храна и хранителни продукти, на вещи от първа необходимост, заплащане на битови сметки (със средства на потребителя), съдействие при приготвяне на храна и оказване помощ при хранене, придружаване до държавни и общински институции, личен лекар за преглед, както и за попълване на рецептурна книжка. 

При установена необходимост и заявено желание могат да се предоставят здравна грижа, психологическа и рехабилитационна подкрепа. За качественото изпълнение на услугите са назначени обучени от БЧК - Добрич лица на длъжност "Личен асистент“, квалифицирани медицински сестри, психолог и рехабилитатор. Услугите, предоставяни в дома на потребителите, са безплатни.

Желаещите да се включат в дейностите по проекта, могат да подават заявление (по образец, може да бъде изтеглен от сайта на Общината) на адрес: град Добрич, ул. "Независимост“ № 7, корпус III (Бивш партиен дом), ет. 7, стая 702, тел. за контакт: 0893 512372.

Подкрепата е част от широкия спектър от социални услуги, които общината предоставя за различни потребители, със специфични потребности и в подходящия формат.

Жулиета НИКОЛОВА