На 15 юни 2024 г., в Куклен театър – Русе ще се състои първото живо заснемане с публика на популярния подкаст "Модерно ли е?“. Началото е в 19:00 ч. и входът е свободен за всички, но е желателно да запазите своето място на касата в Куклен театър – Русе.

Заснемането на подкаста "Модерно ли е?“ е специално събитие, предназначено за русенската публика. Гражданите на Русе ще бъдат първите, които ще могат да участват в живото заснемане на подкаста, превръщайки събитието в уникално и незабравимо преживяване. Инициативата ще даде възможност на зрителите да се включат директно в създаването на предаването и да зададат своите въпроси на специалния гост – актьорът Димитър Пишев.

Поет и музикант, известен със своите многобройни таланти и харизма, той ще сподели своите истории и опит, предлагайки на публиката един различен поглед върху творческия път и личните си постижения. За Пишев, който е роден в София, но е избрал да живее и да се развива в Русе, участието в този първи епизод с публика е особено вълнуващо, тъй като ще има възможност да комуникира директно с гражданите на своя град.

За зрителите това е изключителна възможност да участват активно в събитие, което обикновено се случва зад затворени врати, да задават директно своите въпроси на госта, да споделят мнения и да се включат активно в дискусията.

Подкастът "Модерно ли е?“ е платформа, вдъхновена от историите на музиканти, актьори, творци и артисти. Водещият Даниел Петров кани своите гости да споделят лични преживявания и да вдъхновяват аудиторията. Всеки епизод изследва пътя на различни личности към успеха и задава въпроса: "Модерно ли е в днешно време да следваш своите вярвания и мечти?“

Даниел Петров е част от групата "Taking Heed“. Заедно с дует "Послепис“ (актьорите Димитър Пишев и Светлина Станчева), актьорът Серджио Авакян (SERGIE) и други местни музиканти, ще изнесат акустичен концерт на русенския кей в деня преди заснемането на подкаста – 14 юни, петък, като част от събитията под шапката на "Songwriters Showcase“. Това са поредица от концерти в различни български градове, които представят независими български музикални артисти в акустичен формат. Те ще срещнат публиката със своето творчество, изпълнявайки единствено и само авторска музика – както издадени, така и неиздадени парчета.