На тържествена церемония в Огледална зала "Нели Божкова" в Добрич наградиха лауреатите на XXV Международен младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори", който се провежда под патронажа на кмета на града Йордан Йорданов, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Големият брой участници, трудните им програми в различни категории и проявеният талант са затруднили журито в състав проф. Огнян Константинов, проф. Гинка Гичкова, доц. Марина Капитанова и д-р Милена Манева – Вълчева, при определяне на призовите места.

Тази година Гран При не се присъжда. Имената на лауреатите са публикувани на сайта на общината в рубриката "Актуални теми". Диплом за високи педагогически постижения получиха Румяна Петрова, Боян Бъчваров и Севдалин Стефанов, диплом за акомпанятор - Вероника Марценкова, диплом за възрожденски дух и дейност - Бойко Ковачев. Специалната награда на МФ "Софийски музикални седмици" беше връчена на Дуо Жоел Мъндей – цигулка и Ванеса Христова – виола от Кралския музикален колеж в Лондон. 

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет "Хуманитарни дейности" приветства участници, педагози, жури и гости на последната фестивална вечер: "За мен е чест и привилегия да бъда тук сред вас, сред толкова много талантливи деца, сред членове на журито, доказали своето майсторство в областта на музиката, в тази наша уникална зала, където талантите и надеждите срещат майсторите. Искам да благодаря на журито за тяхната професионална работа, за изключително топлото отношение към младите музиканти и да кажа, че ние като организатори - Община град Добрич, ще продължаваме да подкрепяме и развиваме талантите, независимо от това колко ни е лесно или трудно. Защото всички тези таланти, които днес слушаме и аплодираме, наистина заслужават подкрепата на своите учители, родители и акомпанятори. Благодаря още веднъж на всички, че днес сме тук, заедно". 

Жулиета НИКОЛОВА