Три различни изложби откриват днес във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Всички те са част от предпразничната програма на Общината, която е посветена на Деня на Велико Търново – 22 март.

От 17:00 часа във фоайето на Регионалната библиотека "П. Р. Славейков“ Росен Пламенов и Цветомир Иванов ще представят втората си съвместна експозиция. Двамата творци са възпитаници на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“. В съвместната си колекция те подреждат орнаментални композиции, тип мандали и показват различни графични техники с маркер.

В 17:30 часа отново в библиотеката, но този път в читалнята, ще бъде открита изложба, посветена на Снежана Янева – вдъхновител, инициатор и поддръжник на библиотечното дело в България. на 10 март, петък, предстои и кръгла маса на тема "Традиции, иновации, лидерство с ум и сърце“, в която ще доклади представят сестрата на Снежана Янева – проф. д-р Емилия Янева, доц. д-р Калина Иванова, директор на РНБ "П. Р. Славейков“, д-р Иван Александров, зам.-директор на библиотеката и проф. д-р Иванка Янкова, директор на Центъра за професионално обучение към Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Третото събитие за днес е изложбата на Димитър Казаков – Нерон, посветена на 90-годишнината от рождението му. Тя ще бъде подредена в ИЗ "Рафаел Михайлов“, а откриването е от 17:30 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА