На 13 юни 2024 г., в дежурния център на РДПБЗН-Смолян, са постъпили десет сигнала за аварийно-спасителни дейности и два за пожари. Сигналите са получавани в интервала от 09:15 часа до 03:45 часа на следващия ден, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян.

Екипи на Пожарната служба в Пампорово са реагирали на четири сигнала за отстраняване на паднали дървета по пътното платно: на път Стойките-Девин, на път Смолян-Стойките и на път Пампорово-Проглед. Пожарникарите в Рудозем са отстранили паднало дърво на път Рудозем-Средногорци, а екипът на РС ПБЗН Смолян е реагирал на сигнал за паднало дърво в кв. Езерово.

Екип на РС ПБЗН Доспат е оказал помощ и спасил двама души, паднали от джет в язовир Доспат. Пострадалите са били прегледани на място от екип на спешна медицинска помощ и са в добро състояние.

На екипи на спешна медицинска помощ е оказвано съдействие на три сигнала през вчерашния ден.

Гасени са и два пожара: В 19:50 часа, е получен сигнал за запалени кабели на електрически стълб в гр. Златоград, ул. Младост и в 17:06 часа за запалени сухи треви в гр. Смолян, кв. Влахово, ул. Мургавец, причинени от късо съединение.