Кметство Пшеничево, заедно с местното НЧ "Напредък – 1927“, с подкрепата на Община Стара Загора организират първа родова среща за жителите на селото, предаде репортер на "Фокус". Организаторите търсят пътя към миналото, за да го запознаят с бъдещето и така се ражда идеята за среща на родовете от населеното място, познато със златната пшеница. Събитието ще премине под наслов "Завръщане към пътя на дедите ни“.

“Всички, които са свързани по някакъв начин с историята на Пшеничево и искат да разкажат или покажат в снимки частица от нея, са добре дошли“, казват организаторите.

Празникът ще се проведе на 13 май на площада пред читалището, а началото е от 11.00 часа. Предвидена е пъстра и разнообразна програма, включваща Лазарската група на читалището, песни, танци и веселие. Най-възрастният и най-младият жител на селото ще засадят дърво - символ на родовата среща и приемствеността.

Почит ще бъде отдадена пред паметника в селото, издигнат в чест на загиналите жители на Пшеничево през Балканската и Първата световна война.

Рени АТАНАСОВА