Празник с кауза организират TarnovoRuns и жители на търновското село Шемшево, предаде кореспондент на "Фокус“. Проявата ще е под надслов "Пролетен ден за природата“ и ще се случи в Шемшево, но стартът ще бъде даден по по-различен начин – със здравословен поход. Той ще тръгне в 9:00 часа от кв. "Бузлуджа“ във Велико Търново и ще премине през "Синия вир“ в посока съседното населено място.

В центъра на селото ще бъдат организирани мини турнири по волейбол, футбол на малки вратички, тенис на маса, дърпане на въже, народна топка, както и куп щафетни игри. За любителите на народната музика ще има и много танци. Всички те започват в 11:00 часа.

"Пролетта е тук с цялата си тучна свежест и ние заедно с деятели от село Шемшево мечтаем да ви зарадваме с един усмихнат ден сред природата за малки и големи. И докато всички се забавляваме, задружно ще свършим и едно добро дело! Тази година нашият "Пролетен ден за природа" ще бъде в подкрепа за църквата в селото. Всеки ще има възможност да остави дарение“, уточняват организаторите.

Парите ще бъдат използвани за ремонт на купола на храма, както и за подмяна на улуците на покрива.

"Всеки е добре дошъл било то пеша, с колело, с автобус №6 или автомобил“, казват още от TarnovoRuns, като призовават походниците да си носят храна, вода и връхна дреха – за всеки случай.