Новоназначеният областен управител на Област Кюстендил инж. Александър Пандурски официално встъпи в длъжност, предаде репортер на Радио "Фокус“ - Кюстендил. Това стана на церемония по символично предаване на властта от досегашния областен управител Катя Димитрова, която се състоя днес в сградата на Областна администрация-Кюстендил.

"Нашата основна задача е да проведем едни честни и прозрачни избори, в които да не допуснем купен вот, да направим така, че всеки един гражданин на област Кюстендил да може да даде своя глас за политическата формация, която най-близко отразява неговите виждания“, заяви инж. Пандурски при поемането ва поста.

"Знаем в каква обстановка всичко това ще се провежда – няколко кризи, които ни натискат от всички страни, породени от военните действия в Украйна, от галопиращата инфлация, от енергийната криза, от цялостната ситуация в обществото, където разделението започва отново да придобива темп. Ние ще се стремим – аз вярвам, че ще го постигнем, защото имаме добър екип, в рамките на възможностите на Областната администрация. Ще направим всичко възможно, за да може спокойствието сред гражданите да бъде на първо място. Резултатите, които ще постигнем трябва да бъдат – всичко в името на гражданите, в името на спокойствието и увереността в утрешния ден.“, посочи още новият областен управител на Област Кюстендил.

И инж. Александър Пандурски, и досегашният областен управител Катя Димитрова декларираха приемственост в своята работа.

"Част от започнатото от г-н Пандурски през 2021 г. аз се опитах да довърша – издаване на разрешение за строеж на депото за отпадъци в с. Джерман. Той беше издал предходните разрешения за строеж за компостираща и сепарираща инсталация. Също така предстои провеждане на процедура за избор на изпълнител за почистване на р. Банщица, което също беше започнато по времето на г-н Пандурски.

Считам, че аз изпълних ангажименти са за законност, който поех, когато встъпих в длъжност. За мен беше чест да бъда на този пост. Пожелавам на г-н Пандурски много успехи и ползотворна работа. Вярвам, че ще продължите успешно да ръководите Областната администрация и да се грижите за жителите на област Кюстендил“, заяви при символичното предаване на властта Катя Димитрова.

С пожелание да подписва важни документи, тя подари на инж. Александър Пандурски комплект химикалки. Той, от своя страна, изрази благодарност за работата й с букет красиви цветя.