Ново футболно игрище с изкуствена настилка откриха днес в двора на Средно училище "Бачо Киро" в град Павликени. От Общината уточняват за "Фокус", че лентата прерязаха кметът инж. Емануил Манолов, директорът на училището Петя Неделчева, заместник областния управител Станислав Николов и представителя на строителната фирма Пламен Трифонов.

Изграждането на новия терен се реализира по проект на Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. Общата стойност на проекта е 169 560 лева с ДДС.

Освен ново спортно съоръжение, децата от училището получиха и нови фитболни топки от представителя на строителната фирма арх. Пламен Трифонов.

С реализираните проектни дейности е изградено съвременно и безопасно игрище за футбол с изкуствена тревна настилка с размери 63/31 метра, на което всички ученици от училището ще практикуват в подходящи условия най-популярния и обичан спорт. То ще осигури още една възможност както за масов спорт и физическа активност, така и за развитието на професионалния футбол в града.