На нови пешеходни пътеки се радват гражданите в столичния квартал "Малинова долина", научи "Фокус". По искане на район "Студентски“, Дирекция "Управление и анализ на трафика“ (ДУАТ), възложи и изпълни пешеходни пътеки по ул. "проф. Живко Сталев“, в близост до новата детска градина № 190 в ж.к. "Малинова долина“, която наскоро започна своята работа.

Припомняме, че по-рано този месец отвори врати една от най-големите детски градини в София. 86 деца вече посещават първата детска градина в кв. “Малинова долина“ – 190. Детската градина започна работа с първите групи, които са приети на текущо класиране. 

За останалите са обявени места за първото генерално класиране на 10 май в Информационната система: 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градинска група. През септември още 230 семейства ще могат да заведат децата си на градина.

Детската градина е една от най-големите в София. Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални помещения, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн, както и просторен двор. Строителството започна през април 2022 г. и завърши в края на 2023 година.