Мирен протест срещу понижение в нетното възнаграждение на лекарите и медицинските специалисти за август организират във Велико Търново, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Инициатор е Регионалната структура на КНСБ в старата столица. От там припомнят, че още на 19 септември са стартирали протестна кампания под мотото "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“.

"Целта е да заявим нашите искания за ръст на доходите, мерки за овладяване на високата инфлация, запазване на работните места и преодоляване на предизвикателствата за България, които произтичат от Зелената сделка“, обясняват още от КНСБ.

Те допълват и, че са получили редица сигнали от членове на структурата, работещи в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“, които са алармирали за понижение в нетното им възнаграждение за месец август спрямо предходните месеци.

"Считаме, че това е недопустимо и ще настояваме за незабавно увеличение на заплатите“, категорични са синдикатите.

Протестът е насрочен за 4-ти октомври /вторник/ и се проведе пред паметника д-р Стефан Черкезов в двора на областната болница във Велико Търново. Началото ще е в 12:00 часа.