На мирен протест излязоха жители на Лясковец, предаде кореспондент на "Фокус“. Те се събраха на лобното място на 11-годишното дете, което вчера бе блъснато от кола и загина. Там бе организирано бдение в памет на момчето, а хората запалиха свещ и се помолиха. След това шествието тръгна към сградата на Община Лясковец, тъй като протестът е насочен срещу местната власт и това, че в града не са осигурени безопасни условия за придвижване. Хората настояват за подобряване на пътната инфраструктура, поставянето на маркировка и осигуряване на улично осветление не само в централната част на града.

Искане към Общината за решаване на тези проблеми е внесено още през 2019-а година.

"Фокус“ припомня, че Окръжна прокуратура – Велико Търново води досъдебно производство по случая. Привлечен като обвиняем е 31-годишният шофьор на автомобила, участвал в катастрофата. Водачът бе задържан за 24 часа, а към момента е освободен под парична гаранция. Гаранцията от 1000 лева бе наложена заради чистото криминално минало и отрицателните проби за алкохол и наркотици.

Илиян Благоев, говорител на ОП – Велико Търново заяви, че ще се направи всичко възможно да се изяснят причините за инцидента и всички виновни да понесат последствията си. Сред разследваните е и Общината в Лясковец, като се проверява дали те са спазили всички законови изисквания за пътната инфраструктура, която трябва да поддържат.

Луиза ТРАНЧЕВА