Майсторски семинар проведоха във Велико Търново треньори по карате от световна величина, предаде кореспондент на "Фокус“. През уикенда старопрестолният град бе домакин на класа на Антонио Олива от Испания, подготвял редица световни и европейски шампиони, както и на най-успелия български треньор по карате – Ангел Ленков. Именно под негово ръководство Ивет Горанова спечели олимпийско злато на игрите в Токио през 2020-а година.

Семинарът събра във Велико Търново треньори и състезатели от цяла България. Особено вълнуващи уроците бяха за младите каратисти от клубовете в старата столица.

Антонио Олива и Ангел Ленков пристигнаха във Велико Търново по покана на треньора и основател на Карате клуб "Етър Велико Търново“ Николай Лесичков. Събитието се проведе в мултифункционалната спортна зала до Средно училище "Емилиян Станев“.

Антонио Олива е носител на 9-и дан по карате и е сред най-добрите инструктори в света. Ангел Ленков е олимпийски треньори и притежава 3-и дан. Семинарът включваше лекции, тактически занимания, стратегии и др.

Прочутите треньори се срещнаха и със заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, с която разговаряха за развитието на спортната инфраструктура в града и все по-доброто карате реноме на старата столица.