На традиционния си коледен концерт кани Биг Бенд – Велико Търново днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието се организира ежегодно в навечерието на Коледно-новогодишните празници, като радва не само жителите, но и гостите на старата столица. Специална изненада за тях този път ще е участието на талантливата и чаровна търновка – Михаела Филева, както и джаз певецът Цветомир Цанков. Диригент ще е маестро Владимир Бошнаков. Публиката ще може да се наслади на специална програма със световноизвестни коледни песни и джазови стандарти.

Концертът ще е в голямата зала на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ и започва в 19:00 часа. Входът е свободен, но е необходимо да имате покана, тъй като местата са ограничени. Покани има в търновския театър, но трябва да побързате.

Част от културните прояви във Велико Търново днес ще са и концерт на вокално студио "Елита“ с вокален педагог Петя Василева от 17:00 часа на сцената на Летния театър. От 18:00 часа на същото място ще има и музикални изпълнения на деца от СУ "Емилиян Станев“ – клас по джаз и поп пеене с ръководител Яница Русева.

Луиза ТРАНЧЕВА