От седмица насам наблюдавам как една идея за оптимизация на местата за паркиране се развива. След като вече е еднопосочна, “улицата известна като “Новооткрита" дава възможност за спиране отляво по посока на движението. Това заяви кметът на район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Докато се наслаждава на прекрасния изгрев, той взе важно решение: "Утре на транспортна комисия ще предложа да се официализира идеята, свързана с улица "Новооткрита".

Георги Илиев публикува и прекрасна снимка, която е запечатила прекрасния изгрев. Фотографията събра много лайкове и коментари.

"Моля, помислете и за пешеходците! Къде да вървят безопасно, като тротоарите са в безобразно състояние или липсват", написа дама, живееща в района.

"Тази улица е ад за влизане и излизане в пиковите часове. Трябва да остане еднопосочна и след като приключи ремонта. Мъчение беше до скоро за всички живеещи в квартала, които вечер се опитваха да се приберат или сутрин се опитваха да отидат на работа - от родителите, които спират да оставят децата си. Многобройни караници помежду ни и нито една полицейска кола, която да стои там и да си върши работата!", включи се в дискусията друга жена.

"Това е правилният подход - да се реагира според нуждите. Надявам се това да успеете да го приложите и на площадчето на "Юндола" и "Блага Димитрова", пише младеж

"По принцип, това е най-безболезненият начин за увеличение на паркоместа, еднопосочни улици!Няма как, вече изградена инфраструктура, без поглед в бъдещето...Въпросът е да се намери правилното движение, особено покрай училищата и детските градини! И нека жителите на квартала го разберат това!Защото сме все бабаити, агресираме, псуваме, като се затапим някъде из улиците, а няма смисъл!", добавя друг жител на квартала.