На извънредна сесия Общинският съвет (ОбС) на Добрич одобри три решения, предаде репортер на "Фокус". Община град Добрич ще кандидатства с предложение за изпълнение на инвестиция "Основен ремонт и реконструкция на сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Ученическо общежитие гр. Добрич“ по процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции "Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектното предложение предвижда сериозно реновиране и модернизиране - преустройство на стаите, осигуряване на стаи със санитарни възли за хора с увреждания, ремонт на системата за пожароизвестяване, монтиране на системи за повикване и видеонаблюдение, за безжичен интернет, монтаж на асансьор за достъп до всички етажни нива, изграждане на евакуационно стоманено външно стълбище, подмяна на подовите настилки и стенните облицовки, на електрическата инсталация, захранващите линии и осветителните тела, на съществуващата и изграждане на нови вътрешни ВиК инсталации,  осигуряване на топла вода за помещенията, в които е необходимо.

Удължава се срока на договор за кредит №1098/12.08.2019 г. с "Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД, отпуснат за изпълнение на проект ROBG-439 "Подобряване на връзката с TEN-T мрежата в трансграничния регион Меджидия – Добрич“ по Програма INTERREG V-A Румъния - България 2014-2020 г., Приоритетна ос 1: Добре свързан регион. Поисканото удължаване на срока за издължаване е от 26.06.2023 г. на 26.02.2024 г., с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части. Детайли са публикувани на сайта на общината - тук.

Заседанието на ОбС може да бъде проследено на запис онлайн - тук.

Жулиета НИКОЛОВА