Детски празник под надслов "Заедно за децата“ организира пловдивската фондация "Безгрижно детство“. Празникът ще се проведе на 8 април (събота) от 10:00 до 14:00 часа на третия етаж на "Форум Тракия“ в пловдивския район "Тракия".

"Основната цел на инициативата е да подарим на децата ден изпълнен с положителни емоции и усмивки. Фондация "Безгрижно детство“ подкрепяме деца с трудности в развитието и техните родители, като прилагаме мултидисциплинарен подход“, разказа Петър Кожухаров, кинезитерапевт към фондацията.

Идеята е по време на детския празник да се включат и деца със специални образователни потребности и техните родители. До 11:30 ч. представители на фондацията ще разкажат за дейността ѝ и възможностите, които специалистите от неправителствената организация предлагат като подкрепа на семействата, в които растат деца с трудности в развитието.

В 11:30 ч. започва същинският празник, като за доброто настроение на малчугани и родители ще се погрижи известната пловдивска изпълнителка Едит Унджиян. След това ще има куклен театър, канис терапия от Велислава Костадинова и прекрасните кучета от Mon the Sparkling Bear Kennel, които ще играят с децата.

За хипотерапия ще има пони, осигурено от конна база "Фригопан“, до което малките гости на празника ще могат да се докоснат и дори пояздят.

Специално за празника в ТЦ "Форум Тракия“ ще дойдат деца от "Арт войс център“ и ще зарадват гостите със своите музикални изпълнения. Производителите на обучителни играчки от "Литъл фингърс“ ще осигурят уреди за развиване на фини моторни умения. Актьорът Васил Караманлиев също ще се включи с клоунада за забавлението на децата.

Учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще забавляват децата с рисунки на лице и ще представят театър с пръсти.