Полицаи от Първо РУ са заловили двама, откраднали кола, научи "Фокус". Около 03:25 часа на 20 февруари полицейски наряд на Първо РУ, извършвайки обход по бул. "Гоце Делчев" в Русе, е засякъл лек автомобил "Фолксваген Голф" с русенска регистрация да стои на аварийни светлини. От ОДМВР-Русе съобщиха, че патрулният автомобил спрял зад него, при което от шофьорското място слязъл младеж, който бил видимо притеснен.

Той обяснил на униформените, че горивото му е свършило и затова е спрял там. В колата имало още едно момче. Последвала е проверка, при която водачът е установен като 19-годишен русенец, а спътникът му на 20 години от село Бъзовец. Станало е ясно, че колата не е на нито един от двамата. Те опитали първоначално с версията, че е на техен приятел, но после признали за кражбата.

Обяснението им било, че са взели автомобила да се повозят и с намерението да го върнат обратно на същото място – някъде до блок АОНСУ, като за стартиране на двигателя извадили кабелите под таблото на автомобила. По случая е започнато разследване, като е образувано бързо производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Двамата са били задържани по ЗМВР. Работата по изясняването на случая продължава, както и дали двамата имат съпричастност към други криминални деяния.