Специално за Празникът на черешата National Geographic Kids гостува в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. В центъра на града малчуганите се пренасят във Вселената на забавното знание.

Децата имат възможност да разберат повече за това:  Как самото дърво прави, така че плодът да е сладък?;  Как се хранят черешите? Има и научни закачки от типа на "Въртеливата чаша“ и "Въздухът супергерой“.

Малките жители и гости на Кюстендил се включват в инженерни предизвикателства с модулен конструктор, научно-творческа дейност и много други изненади. Те имат възможност да видят как науката се превръща в игра, която може да пипнат и помиришат. В цветен кът, използвайки битови материали, имат възможност да създават множество интересни и различни артикули.

Всички малки откриватели, обичащи животните, могат да се запознаят  с това колко е важно да знаят и да пазят застрашените видове от изчезване, както и да знаят, кои са най-опасните влечуги на планетата. Не е подмината и темата за разделното събиране, рециклиране и повторно използване на материали.

Организиран е и кът за упражняване на различни видове спорт.

Венцеслав ИЛЧЕВ