Малко по-малко, все по-хубави и по-разчупени неща започват да се случват на сцената на Камерна опера – Благоевград, едно от които е провеждането на кастинг за ученици, които ще станат част от най-новото заглавие в репертоара на културния институт "Класният се жени“.

За "Фокус“ директорът на Камерна опера Лина Ангелова разказа, че мюзикълът е подходящ за деца, които са на възраст 11 +. "Класният се жени“ е една история, която пресъздава сюжети от класната стая, някои забавни, други не толкова. "Подзаглавието е "XI Б отвръща на удара“, като тук правим лека закачка с Междузвездни войни. Търсим всякакви препратки, за да може да завладеем младите хора“, каза още директорът на културния институт.

Репетициите ще се провеждат съобразено с графика на децата, явили се на кастинга, тъй като всички те са ученици от 9 до 11 клас. "Имаме опит в работата с ученици, тъй като включихме такива в друго наше заглавие "Царицата на Чардаша“. Балетът ни също е съставен от ученици, както и статистите, така че нямаме притеснения по отношение на начина, по който ще провеждаме репетициите.

"Запалили сме много деца и това е прекрасното. Това е вълшебния момент в нашата работа – да накараш децата да обичат операта. Това до голяма степен мотивира и мен самата“, добави Ангелова.

Премиерата на "Класният се жени“ ще бъде на 19 април, обявени са и още две дати 23 и 26 април. Във връзка с текущия ремонт в сградата на Камерна опера, Ангелова каза, че ако залата не бъде готова до премиерата, вече са запазили зала "Яворов“.

14-годишната ученичка в 9 "В“ клас на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов“ Карина Терзийска бе сред много деца, явили се на конкурса днес. Пред журито тя се представи със стихотворението "Не питай за цената на мечтите“ и кратката басня на Езоп "Човекът и Зевс“.

"Много обичам да се изявявам на сцена, да пея и танцувам. Участвам в различни събития, била съм и водеща. За първи път се явявам на кастинг за мюзикъл, така че за мен е удоволствие да се впусна в това предизвикателство. Училището няма да ми пречи, защото смятам, че нищо не може да ти попречи да сбъднеш мечтите си, когато го искаш“, добави 14-годишната ученичка от Благоевград.