Окръжен съд – Силистра уважи искането на прокуратурата в областния град и наложи мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняем за убийството на свой роднина в село Добротица, община Ситово, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. 55-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за извършено убийство по чл. 115 от НК. Жертва на тежкото престъпление е роднина на обвиняемия.

На 2 януари 2022 година, 47-годишен мъж е намерен на улица в село Добротица. Той бил настанен незабавно за лечение в болнично заведение в безсъзнание, но така и не дошъл в съзнание. Няколко дни по-късно починал. Тройна съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена.

Разследването по случая установило, че последно жертвата се срещнал с негов роднина, с когото имали неразрешен конфликт. От събраните доказателства станало ясно, че 55-годишният му братовчед има пряко касателство с извършеното спрямо него тежко престъпление.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. След като съдът разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение постанови "задържане под стража“ спрямо обвинения в убийство мъж.