"Музикална магия" ще поднесат на публиката в Добрич Атанас Маринов - кларинет, и маестро Йордан Камджалов по повод 70 години Плевенска филхармония. Музикалното събитие е на 21 юни от 19:00 ч. в Драматичен театър "Йордан Йовков", предаде репортер на "Фокус"

Добрич е един от деветте града в страната, част от националното турне на Плевенската филхармония под диригенството на маестро Йордан Камджалов и солист Атанас Маринов. По-рано тази година в Плевен се състоя първият концерт от поредицата при огромен интерес от ценителите на класиката и бурни аплодисменти. В интервю за българска национална медия маестро Йордан Камджалов признава, че за него това е "празнична програма, която дава живот, надежда и блясък на хората".

В програмата на концерта ще прозвучат творби на Паганини - Каприз № 24, Бизе - "Кармен" из Сюити 1 и 2, Брамс - "Унгарски танц" 1 и 5, Сарасате - Кармен - Фантазия и др.  Деца до 6 г. влизат без билет и без право на място. Билети могат да бъдат закупени от касата на Младежки център, както и в мрежата на Ивентим и Грабо. За повече информация: Донка Добрева, тел.: 0899 560602

Жулиета НИКОЛОВА