40 минути, след като нахлух в Енергото, токът дойде. Жена ми се обади и ми каза, че са пуснали тока. Интересно ми е моето ходене и скаричката ми ли оправиха тока. За 40 минути толкова бързо ли оправиха тези стълбове и жици?“, коментира в предаването Явор Павлов, който си направи сандвичи в Енергото в Силистра като знак на протест заради липсата на ток в селото му Калипетрово.

"Времето беше лошо – спор няма. Токът спря в събота и дойде в понеделник на обяд. 36 часа нямахме ток. Вода нямахме. Телефоните нямаха обхват“, добави той.

"В понеделник звънях 10 пъти. Отхвърляха ме. Вдигнаха ми веднъж и казаха, че ще ме прехвърлят на оператор. Никъде не ме прехвърлиха. Изнервих се, взех си скаричката и хляба. Децата ми вкъщи стоят гладни – трябва да ги нахраня. Животът си давам за тях. Отидох да направя сандвичи, после се озовах в полицията. Написаха ми акт. Полицаите не са виновни – вършат си работата“, посочи той.

"Не съм бил само аз без ток. 30 села в Силистра нямат ток. Някои нямат и вода. Не е само за децата, има и възрастни хора“, допълни Павлов.

"Рецептата за сандвичите е тайна. Пуснаха ми повече ток и изгоряха малко. Компотът е от ягоди от мама, не е вино, защото имаше и такива коментари“, каза още той.

С Явор е и Тони Георгиев, който снима акцията в Енергото.

"Не е това начинът, но явно в България нещата трябва да се случат нещата така, за да има развитие. Напълно подкрепям Явор. Актът му от полицията е за нарушаване на обществения ред. Разбрахме, че Енергото е излязло със становище, че ще пускат жалба“, добави Георгиев и обясни, че са готови да протестират, предава bTV.