Водач на лек автомобил е загинал в пътен инцидент на пътя София-Варна. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище.

На 1 март около 21.56 ч в община Търговище – на път I-4(София-Варна) в местността "Пчелина“ край с. Алваново, неправоспособен 43-годишен водач от гр. Варна, управлявайки в посока гр. Варна-гр. София лек автомобил "Ауди А6“, при навлизане в лява крива е изгубил контрол над управляваното от него МПС.

В резултат автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал странично в лявата част на правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил "Фиат Пунто“.

Вследствие на сблъсъка водачът на лекия автомобил "Фиат Пунто“ е починал на място. При извършена по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“ проверка на водача на лекия автомобил "Ауди А6“ е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 0,95 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.