Млад мъж загина на място, след като се е блъснал челно в крайпътно дърво край видинското село Антимово, съобщиха от ОДМВР-Видин.

На 10 март в 01.49 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа по пътя между видинските села Антимово и Покрайна. При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че "Фолксваген Кади“ с видинска регистрация, шофиран от 35-годишен от с. Антимово, напуснал пътното платно вляво по посока на движението си и се блъснал челно в крайпътно дърво. Водачът е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

По данни от отчета на ОД МВР – Видин през миналата година на територията на областта са възникнали 395 пътнотранспортни произшествия с 16 жертви и 104 ранени. Броят на катастрофите в сравнение с 2022 г. е по-малък, но има повече жертви.

През първите два месеца на 2024 година са иззети 12 моторни превозни средства и са задържани 18 водачи за шофиране под въздействието на алкохол или наркотични вещества, показва справка на сайта на ОД на МВР – Видин.