Мъж задигна портфейл от младеж в неравностойно положение, докато уж му помага, а по-късно нападна хората, публикували кадрите с кражбата.

Инцидентът е станал пред нон стоп магазин до метростанция Надежда. След като собственикът на магазина вижда случилото на записите от камерите, търси сметка от крадците, след което те го нападат, предаде NOVA.

Според собственика по камерите се вижда, че случката е от 21:21 ч. "Въпросното момче плачеше, а трима мъже го бяха наобиколили. Те са се почерпили с него. Момчето беше със счупен крак и патерици, беше в криза. Отидох да видя как да му помогна, разпитах го. Той ми разказа, че са му откраднали портмонето, в него е имало 200 лева в банкноти и 200 във ваучери за храна. Каза, че не искал да ходи в полицията, защото е пиян. Сподели ми, че "третият кръг" на почерпка бил негов, извадил си портфейла, за да почерпи, а после не помни да го е виждал", разказва той.

По думите му като са чули, че се говори за камера и полиция, момчетата започват да стават агресивни. "Приятелят му ми връхлетя на бой. Казах му, че не искам да се занимавам с пияни и той полудя и ми налетя на бой. Удари момчето, което беше между мен и него, то падна и си удари силно главата. На следващия ден помолих от магазина отсреща да видим камерите, откъдето се вижда по-добре. Впоследствие разбрах, че вече е подаден сигнал в полицията", обясни мъжът.