Районна прокуратура - Видин е внесла в съда обвинителен акт срещу 20-годишния Ц.А., който е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на мобилен телефон от възрастна жена, съобщават от Апелативната прокуратура -София, предаде репортер на "Фокус".

Грабежът е извършен в края на юли м.г. в района на общинската автогара във Видин. Мъжът забелязал в близост до него 84-годишна жена, която държала в ръката си мобилен телефон, уточняват от прокуратурата. Той я приближил, ударил я по ръката, взел телефона и избягал. Малко след това бил задържан от полицията. Според изготвената съдебно-оценителна експертиза стойността на инкриминираната вещ е 250 лева.

Миналата седмица 20-годишен П.Н. бе задържан, след като нападнал, душил и ограбил 84-годишна баба във видинското село Новоселци. Мъжът влязъл в  дома на жената с взлом, като изкривил райбер на входната врата на стаята, в която била пенсионерката. Нападнал я, като я душил и я дърпал с шала, с който е била увита. Отнел от пострадалата 200 лева и 50 евро, както и различни бижута – брошка, медальон, пръстен.

Само преди дни ОДМВР-Видин отчете, че през 2023 г. са извършени 11 грабежа, разкриваемостта при този вид престъпления е 54,6 % или с 9,1 пункта повече от 2022 г., когато в областта са регистрирани същия брой грабежи.