Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Знаете, че стихове на бургаски поети, изписани върху метални плочи, са вградени в тротоарите в центъра. Една от тях- на пресечката на улиците "Кирил и Методий“ и “Алеко Константинов“, в събота около 6 сутринта е открадната. Това съобщи кметът Димитър Николов, предаде репортер на "Фокус". 

Извършителят е мъж на средна възраст, който е заснет от камерите за видеонаблюдение. Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: "Не е измислица морето и щастието съществува!“

"До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – "…и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – "Момчето, което говори с морето на някакъв странен език…“. Дали мъжът е извършил кражбата от любов към поезията или към метала, може само да гадаем. И не, не вярвам извършителят да е от Бургас", добави кметът.