Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване за контрабанда на марихуана, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. На 06 януари на митнически пункт "Гюешево“ служители от отдел "Борба с наркотрафика“ на ТД "Митница“ - София спрели за щателна проверка пристигнал в страната автобус, изпълняващ редовна линия Скопие - Истанбул.

В личния багаж на един от пътниците била открита зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия на марихуана. Тя била разпределена в шест прозрачни пакета, укрити в куфари и пазарска чанта. Част от тях са били поставени в кутии с коледни лакомства.

При извършен полеви наркотест веществото е реагирало положително на канабис. Общото количество на иззетото високорисково наркотично вещество възлиза на 6,235 кг.

С постановление на прокурор в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242 от НК е привлечен гражданинът на Северна Македония К.К. (на 72 години).

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Предстои разглеждането му от съда.