Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, по отношение на обвиняем за закана за престъпление против личността на длъжностно лице, заместник – началник на Затвора – Бобов дол, по повод изпълнение на службата й, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

27-годишният мъж от Сандански се признава за виновен в това, че на 19.10.2022 година, в затвора – Бобов дол се е заканил с престъпление против личността на длъжностно лице заместник – началник на Затвора – Бобов дол, по повод изпълнение на службата й с думите: "искам ви главите; срещу мен няма как да спечелите войната; излизам и ви почвам“ и това заканване би могло да възбуди страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК, като на основание чл. 54 от НК ще изтърпи наказание 6 (шест) месеца "Лишаване от свобода“ при първоначален "строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Определението на Районен съд – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обвиняемият изтърпява наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 години, наложено с Присъда за грабеж по наказателно от общ характер дело на Окръжен съд – Благоевград от 2017 година.