Окръжна прокуратура - Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Обвиняемият В.К. активно се занимавал с разпространение на наркотични вещества на територията на гр. Дупница. Държал ги в дома си и подготвял за пласиране чрез обособяване на дози. За извършване на противозаконната дейност той използвал лек автомобил, м. "Порше Кайен“.

През м. март 2022 г. в сектор "Криминална полиция“ на Районно управление на МВР гр. Дупница постъпила оперативна информация за незаконно държане от В.К. на марихуана и амфетамин в обитаваното от него жилище.

На 18.03.2022 г. в гр. Дупница полицейските служители спрели за проверка управляваният от В.К. автомобил. Водачът бил видимо притеснен и неспокоен. Зад седалката му била намерена найлонова торба със стъклен буркан, пълен със сухи съцветия. При извършения полеви наркотест листната маса реагирала на канабис.

В ниша между двете предни седалки била установена и иззета електронна везна.

По случая е било образувано досъдебно производство, а В.К. е привлечен в качеството на обвиняем. Понастоящем той е с мярка за неотклонение "задържане под стража“ в затвора Бобов дол. Наложена му е и мярка за процесуална принуда "забрана за напускане пределите на Република България“.

Предстои делото да продължи в съда.