44-годишният И.Д. бе предаден на съд от Окръжна прокуратура - Добрич за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура - ВарнаМъж от Добрич ще бъде съден за държане с цел разпространение на наркотични вещества в условията на опасен рецидив. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал.2, т.4, във връзка с чл. 354а, ал.1, във връзка с чл. 29, ал.1, б. "а“ и б. "б“ от НК.

Обвиняемият бил осъждан многократно, като спрямо него има пет влезли в сила присъди за държане и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително.

На 31 януари 2022 година, след получена предварително информация, че И.Д. продължава да се занимава с продажба на наркотици и предстои да реализира няколко сделки от дома си, било извършено претърсване в апартамента му. Мъжът бил задържан на място, в момент на употреба на хероин. На адреса били намерени и иззети количества хероин и метамфетамин, разпределени в пакетчета. А в хода на разследването по случая били установени "клиенти“ на 44-годишния мъж, които потвърдили, че той разпространявал наркотични вещества.

Предстои Добричкият окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание "лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.