Операцията е проведена преди минути от служители на сектор "Издирване“ – при ОДМВР - Варна, съобщиха от полицията в морския град. Действията са реализирани на територията на областния град, след проведени целенасочени оперативно-издирвателни действия за установяването на местонахождението и задържането на 60-годишния варненец.

Той бил обявен за издирване за нуждите на досъдебно производство, водено в РУ гр. Левски, както и във връзка с  влязла в сила присъда лишаване от свобода, в размер на 1 г. и 10 м. , за извършени престъпления на територията на гр. Раднево.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване и във връзка с влязла в сила присъда лишаване от свобода в размер на 2г. и 6 м. Укривалият се, се издирва по водени срещу него досъдебни производства от СДВР, РУ гр. Левски и РУ гр. Асеновград. А от 2020 г., когато е изтекла давността на документите му за самоличност, не притежава такива.

Задържаният е рецидивист- многократно е осъждан за кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС, притежание на наркотични вещества, измами и други от палитрата на престъпленията.