Мъж е задържан за разпространение на порнографски материали с деца след спецоперация в Стара Загора, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Служители на ГДБОП-МВР са провели вчера специализирана полицейска операция, на територията на града, под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.

Установено е лице, което чрез използване на информационни технологии, разпространява порнографски материали за създаването, на които са използвани лица, ненавършили 14 години.

В резултат на проведените процесуални действия на служителите на два адреса в гр. Стара Загора, обитавани от Д.Д. са открити и иззети 1 брой лаптоп, 3 броя мобилни телефони, 8 броя запис на заповеди на обща стойност 390 540 лв., договори за заем на стойност 55 000 лв., тетрадки и тефтер със записки с раздадени суми в заеми, разписки за получени парични преводи, съобщава БНТ.

Установено е, че лицето е собственик на 45 имота. Отделени са материали за доклад в ОП-Стара Загора , за образуване на наказателно производство за извършвана от Д.Д. незаконна банкова дейност.

Рени АТАНАСОВА