Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж за извършен грабеж, при който е използвана сила, съобщиха от Прокуратурата.

На 10.05.2023 г. около 16,50 часа в близост до кръстовището на ул. "Екзарх Стефан“ и ул. "Хан Кубрат“ в гр. София, обвиняемият Ю.П. е отнел сумата от 5820 лева от владението на Б.Х., като употребил сила - нанесъл удари с юмрук в областта на тялото мъжа, след което го е бутнал силно с ръце в гърдите, той е паднал на земята, а обвиняемият е взел парите и е избягал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

По време на извършването на деянието Ю.П. е бил в изпитателен срок от предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.