Основният ангажимент на ДПС на тези предстоящи предсрочни парламентарни избори е да вкара дневния ред на хората в парламента. Това заяви на среща със симпатизанти във Велико Търново лидерът на партията Мустафа Карадайъ, предаде кореспондент на "Фокус“. Заедно с него в старата столица бяха и хора от централния предизборен лъч на партията, сред които Йордан Цонев, който е и водач на търновската листа, евродепутатът Илхан Кючук и социалният експерт Хасан Адемов. Всички те се срещнаха с избирателите, пред които заявиха, че ДПС вече е доказала, че може да действа сериозно, отговорно и адекватно в кризисни времена. Мустафа Карадайъ беше категоричен и, че страната ни има нужда от силна коалиция.

"Нужни са ни отговорност и експертен кабинет, за които ние от ДПС настояваме още от 2020-а година. Политическата криза може да се преодолее само с диалог и разум, с помощта на опитните политици и експерти от нашата партия“, допълни лидерът.

Основният проблем на страната ни, според него, в момента е инфлацията. Кризата с инфлацията очаква адекватни политически решения. Преодоляването й може да стане само чрез инвестиции, а за тях също е необходимо страната да има стабилно управление.

Карадайъ благодари на структур news pic 2
© Фокус
ите на политическата формация в региона, както и на всички хора в областта, на всички българи, които се включиха в дарителската кампания в помощ на бедстващите съседи в Турция.

ДПС изпрати в Турция над 110 тира хранителни продукти, дрехи, одеяла. Събра над 2,5 млн. лв. дарения. С 1,6 млн. лв. от тях закупи палатки, легла, контейнери. Близо 1 млн. лева са преведени на гражданска защита в Турция, със 100 000 лв. са закупени временни, сглобяеми жилища в помощ на бедстващите хора в Турция.

В региона партията отново ще се бор за минимум два мандата, като при предходните избори те имаха един депутат от областта.