С богата програма и тази година ще бъде отбелязан празникът на Мъглиж, предаде репортер на "Фокус". Подбалканското градче празнува своя празник на Цветница - 9 април. Честванията ще започнат в 9:00 часа с празнична света литургия в местната църква "Успение на Света Богородица“. 

В 11:00 часа на площада пред общината ще започне концерт с участието на деца от Детска градина "Камбанка“ и Основно училище "Христо Ботев“, както и Любителски клуб за танци "Нанси“. Час по-късно Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи празничен водосвет за здраве, а кметът д-р Душо Гавазов ще поздрави за празника присъстващите. Специален гост на празника ще бъде певицата Петя Панева. 

След положителни отзиви при общественото обсъждане през март, с решение на общинските съветници, градът вече има официално своя химн, вписан в Наредба за символиката на община Мъглиж. Автор на текста "Мой град Любим" е казанлъшкият поет Румен Денев, а композитор е Юлиян Слабаков. Изпълнението е на Хора на Старозагорската опера. Химнът ще звучи за първи път по време на празника на град Мъглиж. 

Рени АТАНАСОВА