Мощни пориви на вятъра обърнаха времето, предава репортер на "Фокус". Фонтанът пред община Пловдив буквално полудя, заведенията започнаха да прибират масите си. Вече вали и дъжд в града под тепетата.

До края на деня облачността ще се увеличава и от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са значителни.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България и с него ще започне да нахлува студен въздух и до вечерта температурите бързо ще се понижат. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно и дъждовно. С нахлуване на студен въздух, на места главно по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Преди полунощ над източните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици и условия за градушки. Утре валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но по-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България - дъжд и сняг.

Ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, който привечер постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. В София минималната – около 1°, максималната – около 5°.

Оранжев код е в сила за утре за 8 области.